Teisipäev, 23. september 2008

Shokolaadimussee

1 pk vahukoort
100 g suhkrut
2tl vaniljesuhkrut
150 g tumedat kvaliteetset shokolaadi
300g kivideta kirsikompotti
1 spl maisitärklist
2 spl Cointreau'd

Vahusta koor suhkru ja vaniljesuhkruga. Vala kirsikompott potti ning aja keema, lisa Cointreau, lase mõni minut keeda, seejärel lisa vees lahustatud maisitärklis ning sega paksenemiseni. Vajadusel lisa suhkrut. Jahuta.
Sulata shokolaad vesivannis või mikrolaineahjus, jahuta toatemperatuurini.
Sega ettevaatlikult kokku vahukoor ja sulashokolaad.
Kõige olulisem on, et vahukoor ja shokolaad oleksid samal temperatuuril, sest ainult siis tuleb asi välja.
Serveeri magustoit kõrgetes martiiniklaasides, kõige põhja pane lusikatäis kirsi-cointreau moosi, ning seejärel kas lusika või tordipritsi abil shokolaadivaht. Kaunista melissilehekesega.
Enne serveerimist lase külmikus kuni 1 tund seista.

Kommentaare ei ole: