teisipäev, 23. september 2008

Kukeseene-peekoni quiche

Põhi:
4,5 dl nisujahu
0,5 tl soola
125 g magedat võid
0,75 dl jääkülma vett
Täidis:
50 g kukeseeni
100 g toorsuitsupeekonit
hakitud rohelist sibulat

Kate:
3 muna
2 pk vahukoort
soola
pipart
jahvatatud muskaatpähklit


Sega jahu ja sool omavahel, lisa väikesteks tükkideks lõigatud külm või. Taina segamiseks kasuta tavalist nn hakkimise tehnikat .Lisa taina hulka jäävett supilusika kaupa ja sega see hoolikalt tainasse. Ära sõtku tainast liiga palju, sest vastasel korral muutub see liiga sitkeks. Vormi tainast pallike ja aseta kilekotti pakituna külmikusse. Lase taignal külmikus seista 25-30 minutit.
Pane ahi eelsoojenema 225 kraadi juurde.
Rulli kergelt jahusel laual tainas ümmarguseks plaadiks (Ø 25 cm, paksus ½ cm). Tõsta tainas ettevaatlikult rulli ümber kerituna pirukavormi (Ø 23 cm). Suru tainas vormi ja jälgi, et servad oleksid korralikult kaetud. Kui taigna servad ulatuvad üle vormi serva, lõika üleliigne tainas ära.
Küpseta tainapõhja ahju keskosas umbes 12-15 minutit või kuni tainas on muutunud kõvemaks, kuid mitte niipalju, et tainas muudaks värvi. Tõsta foolium ja kuivained taina põhjalt ära ning jätka põhja küpsetamist veel umbes 5 minutit või senikaua, kuni see omandab pisut värvi.

Keera ahju temperatuur 200 kraadi juurde.

Löö kaussi kanamunad ja vispelda need kahvliga kergelt läbi. Lisa koor, sool, pipar ja muskaatpähkel. Sega ühtlaseks massiks.
Lõika peekon ja kukeseened ning roheline sibul väikesteks tükkideks ja jaga need ühtlaselt tainapõhjale. Kalla peale muna-kooresegu. Tõsta pirukas uuesti ahju keskmisele kõrgusele ja küpseta umbes 25-30 minutit veel või senikaua kuni täidis on hüübinud ja omandanud kauni värvi. Enne serveerimist lase pirukal 15 järelvalmida. Serveeri koos rohelise salatiga.

**

Lisan siia juurde ka pildi miniquiche'idest, mida on suupistelaual hea serveerida.
Muretainas rulli õhemaks ja lõika ümmarguse vormi abil kettad. Määri muffinipann võiga ja suru kettad vormi. Küpseta ahjus 200 kraadi juures krõbedaks ja võta vormist välja.
Pane igasse korvikesse natuke täidist ja vala peale muna-kooresegu. Küpseta 180 kraadi juures ca15 minutit.




Kommentaare ei ole: