kolmapäev, 18. august 2010

Kodune kanasupp


Ma tegelikult pole üldse suur supisõber, seepärast pole ka siin peaaegu, et üldse supiretsepte :)
Et aga näidata, et tegelikult ma paari suppi ikka oskan kokku keeta, siis...siit see tuleb.
Kommentaariks võin märkida, et puljong tuleb parem, kui see keeta koibadest, samas supi sees maitseb rinnaliha jälle paremini. Suvisel-sügisesel ajal, kui juurikad on värsked ja magusad, pole maitse tugevdamiseks midagi vaja. Talvisel perioodil kasutan ma ökopoest ostetud puljongimaitseainet, sel pole nii tugevat keemiamaitset kui tavakaubanduses müüdavatel puljongikuubikutel.


VAJA LÄHEB:
Puljongi jaoks:

2 l vett
2-3 kanakoiba või tükk rinnafileed
1 suurem küüslauk
2 spl oliiviõli
2-3 loorberilehte
2-3 tüümianioksa
soola, pipart

Supipõhja jaoks:
1/2 sellerivart
1 sibul
2-3 porgandit
2-3 kartulit
50 g võid
tilli, peterselli, murulauku

Juurde võib lisada riisi, väikeseid makarone või klimpe


TEE NII:

Esmalt keeda valmis puljong (seda võib teha ka korraga suurema portsu ja siis sügavkülmutada). Aseta kana potti, lisa juurde vesi, maitsetaimed ja -ained ning küüslauk. Maitsesta soola-pipraga ja keeda. (Koivad ca 30-45 min, filee ca 20 min).

Kurna puljong läbi sõela teise potti, võta välja kana ja puhasta see ning lõika sobivateks tükkideks.

Puhasta juurviljad, kartulist ja porganist lõika suupärased kuubikud, sibul ja seller haki peeneks.
Sulata potipõhjas või ja pruunista kergelt sibul-seller ja porgand. Vala peale puljong, lisa kartul (riis, pasta või klimbid) ja kana. Keeda 8-10 min. Haki peale maitserohelist ja serveeri kuumalt.

1 kommentaar:

Kaisa Ringa ütles ...

Kas kana läheb täitsa terve rinnatükk sisse või kuidagi tükeldatuna?