esmaspäev, 9. august 2010

Rostbiif mädarõikavahuga rukkileival

24tk

VAJA LÄHEB:

6 kandilist viilu leiba

1 väike veise sisefilee tükk
soola, musta pipart
sinepiseemneid
värsket rosmariini ja salveid
oliivõli

100 ml vahukoort
100 g toorjuustu
3-4 spl mädarõigast
soola

TEE NII:

Valmista rostbiif eelmisel päeval. Haki ürdid peeneks ja puista lõikelauale laiali, raputa juurde teised maitseained. Kui vaja, puhasta liha üleliigsetest kelmetest. Määri liha oliiviõliga ja rulli ürdi-maitseainesegus. Tõsta liha külmkappi umbes tunniks seisma.
Pruunista liha kiirelt kuumal pannil igast küljest, seejärel tõsta 180 kraadisesse ahju järelküpsema (ca 15-20 min). Hoia liha järgmise päevani külmikus fooliumis.
Mädarõikavahu jaoks vahusta koor, sega juurde toorjuust ning maitsesta märaõika ja soolaga.
Lõika leivaviilud neljaks ja rösti ahjus krõbedaks.
Määri igale tükile pisut vahtu (või kasuta tordipritsi) ja tõsta kõige peale õhuke viil rostbiifi.

Kommentaare ei ole: