esmaspäev, 7. veebruar 2011

Saiavorm


Üks vanakooli maius natuke teises kuues. Valmib lihtsalt ja saab ära kasutada vanaks mineva saia ja seismajäänud moosilõpud.
Mina kasutasin seekord ahjuõuna püreed, mida sügisel ohtralt purgistatud sai. Sama tulemuse saab ka tavalise õunamoosiga, aga siis soovitan lisada tipakese kaneeli.


VAJA LÄHEB:
saia (10-12 viilu)
õunamoosi
külmutatud hapukamaid marju (vaarikad, sõstrad, pohlad, jõhvikad vms)
3 muna
tass piima
3 spl suhkrut
1 spl vaniljeekstrakti või kasuta tavalise suhkru asemel vaniljesuhkrut
2 spl tumedat muscavado suhkrut
75 g võid


TEE NII:
Määri ahjuvorm hoolikalt võiga. Võta kaks saiaviilu, määri kummalegi moosi, pane kokku ja aseta ahjuvormi. Tee nii ka ülejäänud saiadega.
Vahusta munad suhkru, lisa juurde piim ja vanilje. Vala segu saiadele. Puista peale külmutatud marjad ja tume muscavado suhkur. Kõige peale aseta võitükid.
Küpseta 180-kraadises ahjus 20-25 minutit.

Serveeri külma piimaga!

Kommentaare ei ole: