Teisipäev, 3. august 2010

Valge bechamel kaste


Meie mail on see kaste ehk tuntud rohkem kui "tavaline valge kaste" ja valmistamine on imelihtne.

VAJA LÄHEB:

50g võid
50g jahu
0,5l piima
soola

TEE NII:

Sulata või potis, lisa juurde jahu ja sega pidevalt kuni moodustub martsipanitaoline mass. Ettevaatust, et jahusegu kõrbema ei läheks!
Keera tuli vaiksemaks ja vala juurde 1/3 osa piimast ning sega vispliga kiiresti läbi, et tükke ei jääks. Lisa juurde veel sorts piima, oota kuni kaste pakseneb ja vispelda läbi. Lisa ülejäänud piim ja lase kastmel korraks keema tõusta. Maitsesta soolaga.

Kaste sobib lisandiks nii erinevate lihatoitude kui ka lasanje juurde.

1 kommentaar:

Aire ütles ...

Seda kastet ei saa nimetada valgeks bechamel kastmeks, kuna õigesse bechamelli läheb rohkem komponente (sibulat,nelki,loorberi jne). Pigem on see velouté kaste :)