teisipäev, 3. august 2010

Maasikamoos


Viimasel ajal on meie peres nõudlus kasvanud just selle õige keedumoosi järele. Mullusügisene moos sai ammu enne kevadet otsa ja olin vahepeal sunnitud külmutatud maasikaid moosiks keetma, sest kuidas sa ikka kaerahelbeputru toormoosiga sööd:)

Minu üks suur lemmikmaius on maasikasalat balsamicoga, niisiis on terake särtsu lisatud ka moosi.


VAJA LÄHEB:

2kg puhastatud maasikaid
0,5kg suhkrut (ma ei kasutanud spets.moosisuhkrut)
2spl kvaliteetset balsamico äädikat

TEE NII:

Pane maasikad suurde potti ja vala peale suhkur, lase tunnike seista. Seejärel lisa balsamico äädikas ja purusta maasikad käte või pudrunuia abil. Keeda moosi ca 50 min. tasasel tulel aeg-ajalt segades ja vahtu korjates. Moos on valmis kui vahtu enam ei teki.
Vala moos kuumalt ettevalmistatud purkidesse ja sulge purgid.

Kommentaare ei ole: