kolmapäev, 4. august 2010

Maasika-vahukooretort


Eile öösel sai preilile üllatuseks tort küpsetatud. Ma pean tordipõhja küpsetamist veel harjutama, biskviit iseenesest tuleb mul hästi välja, aga ilusti kõrgeks kerkinud põhi vajus peale ahjust tulekut veidi lössi:(

VAJA LÄHEB:

Biskviitpõhi:
6 muna
6 spl suhkrut
1 tl soola
2 spl jahu
1 spl kartulijahu

Täidis:
200 g maasikaid
2 spl suhkrut
1 spl balsamico siirupit
paar spl vahustatud koort

Kate:
1 suur pk vahukoort
2 spl suhkrut
200g maasikaid
beseeküpsiseid


TEE NII:

Biskviitpõhja valmistamiseks eralda kõigepealt 3 munavalget ja tõsta need hetkeks kõrvale. Teises kausis vahusta allesjäänud munakollased ja teised 3 muna suhkruga tugevaks heledaks vahuks (ca 8 minutit). Sõelu hulka jahu ja tärklis ning sool. Sega kergelt läbi. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja lisa taignale. Küpseta lahtikäivas koogivormis 200 kraadi juures 25 minutit. Jahuta põhi ja lõika keskelt pooleks.

Lõika maasikad väiksemateks tükkideks ja sega suhkru ja balsamico siirupiga. Määri koogipõhjale natuke vahukoort ja tõsta selle peale maasikasalat.

Kata kook pealt vahukoore ja maasikatega. Külgedele lao beseeküpsised.
Jäta kook vähemalt tunniks külmkappi seisma.

1 kommentaar:

Kadi ütles ...

Minu ema on alati teinud biskviidi nii, et muna-suhkru-jahu suhe on 1:1:1. Kui paned kartulijahu ka, siis näiteks 6 muna korral pane 5 spl jahu ja 1 spl kartulijahu. Proovi :)