Pühapäev, 13. detsember 2009

Vahemere salat aedubade ja fetaga


Leidsin ühe ülimalt proteiinirikka ja maitsva salati, mida võib vabalt eelroana serveerida.

200g aedube
2 apelsini
2spl oliivõli
2spl valgeveiniäädikat
170g fetajuustu
1 pott Rooma (Romaine) salatit
1 väike punane sibul
1 väike purk valgeid ube
soola, pipart

Keeda aedoad nõrgas soolvees krõmpsuks ca 4-6 minutit. Nõruta.
Koori apelsinid ja lõika ära valge osa. Lõika õhukesteks viiludeks.
Viiluta sibul õhukesteks ratasteks ning nõruta valged oad.
Rebi salat suupärasteks tükkideks ning lisa juurde mõlemad oad, apelsini- ja sibulaviilud. Sega ja maitsesta soola ja pipraga.
Lõika feta kuubikuteks (või kasuta juba valmiskuubikuid) ja lisa salatile.
Kastmeks vispelda kokku oliiviõli ja veiniäädikas ja nõruta salatile. Serveeri koheselt

Kommentaare ei ole: