Pühapäev, 13. detsember 2009

Kodune pikkpoiss


Ma olen suur kotleti ja pikkpoisi fänn. Peale mitmeid(kümneid) katsetusi jõudsin lõpuks maitsvaima ja mahlaseima variandini.

4spl riivsaia (või 3 viilu ilma koorikuta saia)
100ml piima
350g loomahakkliha
150g seahakkliha
1 väike sibul
2 küüslauguküünt
1 suur muna
8 spl ketshupit
soola, pipart

Pane ahi 180 kraadi juurde sooja. Sega omavahel kokku riivsai ja piim ja lase seista.
Haki sibul ja küüslauk pisikesteks tükkideks, lisa hakklihad, muna ja 6spl ketshupit. Maitsesta soola ja pipraga.

Vormi taignast pätsikesed ja küpseta ahjus määrides neid aeg-ajalt allesjäänud ketshupiga 45-50 minutit. Lase ca 10 jahtuda ning serveeri kartulipüreega.

Kommentaare ei ole: