Pühapäev, 13. detsember 2009

Glasuuritud õuna-kaeraküpsised


Need on ühed parimad ja "sügisesemad" küpsised, mis mul on õnnestunud maitsta. Õhukindlalt suletuna seisavad need umbes 3 päeva.

50g võid
100g heledat pruuni suhkrut
50g tavalist suhkrut
1 suur muna
50g õunakastet (mina olen kiirkorras kasutanud beebidele mõeldud õunapüreed,aga tegelikult pole mingi probleem paarist hapust õunast ise püree valmis teha)
125g suuri kaerahelbeid
150g jahu
1/2tl soodat
1/2tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
100g kollaseid rosinaid

200g tuhksukrut
3spl vahtrasiirupit

Pane ahi 175 kraadi juurde soojenema. Sulata või ja mikserda suhkrutega. Lisa juurde muna ja õunakaste ning sega ühtlaseks massiks. Lisa juurde ülejäänud ained ja sega.
Vormi taignast lusika abil pallikesed ja aseta küpsetuspaberile. Küpseta ahjus kuldpruuniks ca 13-15 minutit ja lase jahtuda.

Glasuuri valmistamiseks sega kokku vahtrasiirup, tuhksuhkur ja 3spl vett. Nirista jahtunud küpsistele ja lase tahkuda.

Kommentaare ei ole: