Pühapäev, 13. detsember 2009

Spaghetti Carbonara


Paljud tuntud kokad räägivad tihtipeale "comfort foodist", ma arvan, et minu jaoks on tõeline lohutussööming suuuuur kausitäis spagette muna-juustu-peekonikastmega. Kui traditsiooniliselt kastme sisse koort ei panda, siis mina olen seda siiski siidja tekstuuri saamiseks tipakene lisanud.

250g spagette
100g toorsuitsupeekonit
soola, pipart, muskaatpähklit
3 suurt muna
100g värskelt riivitud parmesani (palun MITTE kasutada neid, mis on topsikutes valmisriivitud)
100ml vahukoort

Pane vesi pasta jaoks keema.
Pruunista esmalt peekon (vastavalt soovile kas täiesti krõbedaks või pisut nätskeks)

Kui vesi potis keema hakkab lisa soola, itaallaste sõnul peab pastakeeduvesi olema sama soolane kui Vahemeri:) ja üks sorts oliivõli. Seejärel lisa spagetid ning keeda poolpehmeks ehk al dente (8-10 minutit)

Vahusta munad, lisa juurde koor ja parmesan. Maitsesta soola, pipra ja riivitud muskaatpähkliga.

Kurna pasta, aga jäta natukene keeduvett alles, seda võib kastme jaoks vaja minna.
Kiirelt segades lisa pastale muna-juustu-kooresegu. Muna küpseb pasta kuumuses ära, nii et salminellat pole tarvis karta. Kui segu tundub liiga paks lisa natuke keeduvett.
Serveerimisel lisa peekonitükid ja riivi veel parmesani peale.

Kommentaare ei ole: