Reede, 23. aprill 2010

Trühvlid


Ma pakun, et kirg trühvlite ja shokolaadi vastu sai alguse Kalevi Kandle kommidest, aga võibolla hoopis hiljem, siis kui Belgia shokolaadimeistrite tooted kättesaadavaks muutusid või akki alles siis kui otsustasin esimese portsu trühvleid kodus valmis teha.

Baasretsept, mille järgi trühvlimassi teha on järgmine:

1 dl vahukoort
50 g võid
300 g tumedat šokolaadi (nt. Fazeri spetsiaalsed šokolaaditahvlid, mille leiad maitseainete riiulist)
1 dl pehmet toorjuustu (ideaalne on kasutada Mascarpone’t, aga sobivad ka kõik muud maitsestamata toorjuustud)
kakaod (ikka seda õiget mõrkjat, mitte valmissegatud kakaojoogipulbrit)

Sulata šokolaad.
Pane vahukoor ja või potti ning aja keema. Tõsta pott tulelt.
Sega hulka šokolaad.
Lisa toorjuust ja sega hoolikalt läbi. Tõsta saadud mass külmkappi ja jäta sinna, kuni mass on piisavalt tahke. Selleks kulub üks-kaks tundi.
Vormi tahkunud trühvlimassist teelusika abil pallikesed.
Keeruta trühvleid kakaos ja pane veel mõneks ajaks külmikusse seisma.
Trühvlimassi võid jaotada ka väikesteks portsudeks, segades igaühte midagi erilist. Huvitavaid maitseid annavad lisaks eelpool mainitud jookidele ka Baileys’e kooreliköör või Cointreau. Kompveki sisse võid peita kompotikirsi, kuivatatud ploomi või aprikoosi. Valmis trühvleid võib veeretada kookoshelvestes või pähklipurus

Kommentaare ei ole: