Reede, 23. aprill 2010

Peedi-kitsejuustupirukad


Jällegi üks mugandus Nami-nami retseptikogust. Sinihallitusjuustu asemel kasutan mina kitsejuustu ja niristan serveerimisel pirukatele peale pisut balsamico siirupit.

VAJA LÄHEB:
300 g pärmilehttainast
1 kuni 2 keskmist piklikku peeti
100 g head kitsejuustu
värsket tüümiani
määrimiseks muna
pisut balsamico siirupit


TEE NII:
Rösti peedid ahjus pehmeks (umbes 1 tund fooliumisse mässitult 200kraadises ahjus). Lase jahtuda, siis eemalda koor (selleks pole nuga vaja, piisab sõrmedega lükkamisest). Lõika peedid õhukesteks viiludeks*.
Rulli lehttainas lahti, lõika väikesteks ruutudeks. Siis suru nt pahupidi pööratud pitsiga tainaruudu keskele väike rõngas. Tõsta rõnga keskele õhuke peediviil, sellele aseta tükike kitsejuustu ja peale paar tüümianilehekest.
Pintselda piruka servad munaga, siis küpseta 200kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni lehttainas on kenasti kerkinud ja kuldseks küpsenud.
Lase jahtuda ja serveeri

Kommentaare ei ole: