reede, 23. aprill 2010

Rabarberi-kitsejuustu salat


Kevad on hoos ja esimesi võrsed saab noppida juba peenralt või osta turult. Siin üks natuke teistmoodi rabarberi kasutusviis:

4le
VAJA LÄHEB:
3-4 värsket rabarberivart
1 spl mett
peotäis Kreeka pähkleid
2 spl oliivõli
2 spl valge veini äädikat
soola, pipart
4 peotäit rucolat
1 fenkoli mugul
100 g kitsejuustu

TEE NII:
Kuumuta ahi 220 kraadini. Puhasta rabarberid ja lõika 3-4cm pikkusteks juppideks. Sega jupid meega läbi ja rösti ahju keskmises osas umbes 5 minutit. Lase jahtuda.
Samas ahjus rösti ka Kreeka pähkleid umbes 5 minutit.
Sega kastmeks kokku oliivõli, äädikas ja sool-pipar. Eemalda rucolalt kõvemad alumised varred ja lõika fenkolist õhukesed viilud. Sega nüüd kõik koostisained kausis kokku ja murenda hulka ka kitsejuust. Serveeri kohe.

Kommentaare ei ole: