Pühapäev, 25. aprill 2010

Marjapirukas


Tegelikult pidi sellest tulema täielikult kaetud pirukas, aga mu väike abiline sõi suure osa tainast ära, niisiis hakkisin peale vaid puru.

VAJA LÄHEB:
2 tassi jahu (kasutan tavalist kohvitassi)
1 tass suhkrut
75g võid
100g hapukoort
1tl küpsetuspulbrit
näputäis soola

Täidise jaoks:
ca 100g meelepäraseid marju. Mina kasutasin 1 osa jõhvikakeedist, 2 osa külmutatud mustikaid ja 1 osa maasikamoosi (toor)
2 spl tärklist
3 spl tuhksukrut

TEE NII:
Kalla kuivaineid lõikelauale kuhja ja sega kergelt läbi. Kuhja keskele pane võitükid haki noaga või murenda sõrmede abil väikesteks tükkideks. Tee uus kuhi ja kuhja keskele vala hapukoor. Nüüd sõtku mass taignaks.
Pane ahi 200 kraadi juurde sooja. Lõika taignapall pooleks ja siis ühest poolest veel veerand. Kõige suurem pool suru keraamilisse pirukavormi. Veerand osast veereta ussike ja tee sellest pirukale servad. Viimane osa tõsta mõneks ajaks külmkappi.
Küpseta pirukapõhja 200 kraadi juures ca 10 minutit.
Täidise valmistamiseks sega kausis kokku marjad, tuhksukur ja tärklis.
Kui pirukapõhi on küps, vala marjasegu peale. Nüüd rulli viimasest taignaosast pirukale peale kate või lõika ribad või haki puru:)
Küpseta pirukat 150 kraadises ahjus 30-35 minutit (kuni marjasegu on tahkunud ja ei võdise).

Serveeri soojalt koos vaniljejäätisega!

Kommentaare ei ole: