Reede, 23. aprill 2010

Kodune müsli

Kuna minu arust kõlbab poes pakutavatest müslidest süüa vaid AXA maasika oma ja seda väikest pakki on hirmus kahju alati osta, siis otsustasin ise teha.

Koguseid võtan ma täiesti umbes ja tunde järgi. Vabandust, loodan, et kellelgi sellepärast müsli tegemata ei jää.

VAJA LÄHEB:
Suuri kaerahelbeid
Seemneid (kõrvitsa, päevalille, lina, seedrimänni, seesami vms)
Sarapuupähkleid
Mandleid (olen siiani kasutanud laaste)
Kuivatatud puuvilju (nt kivideta rosinad, aprikoosid, õunaviilud, banaanid, jõhvikad jne)
Maitsekohast shokolaadi
Mett
Tumedat muscavado suhkrut
Taimeõli

TEE NII:
Pane ahi 220 kraadi juurde sooja.
Sulata potis ühtlaseks vedelaks seguks kokku õli, suhkur ja mesi. Kui segu tundub liiga paks, võid pisut vett lisada
Kausis sega kokku kaerahelbed, seemned ja pähklid. Lisa juurde mee-õlisegu ja sega hoolikalt läbi. Saadud mass kummuta küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja aja lusika või spaatli abil laiali. Rösti müslit ahjus 10-15 minutit.
Jahuta segu ja lisa juurde kuivatatud puuviljatükid ja shokolaad.
Säilita müsilit õhukindlas purgis pimedas ja kuivas kohas.

Kommentaare ei ole: