Reede, 23. aprill 2010

Ahjus küpsetatud toorvorstikesed kirsstomatite ja balsamico äädikaga

Nami-nami retseptikogust leitud tõeline pärl. Valmistamine on ülilihtne ja üsna kiirelt saab selle ka lauale panna.
Arvesta 3-4 peenemat vorstikest sööja kohta. Mina olen kasutanud neid lambasooles olevad toorvorstikesi ning need veel omakorda pooleks lõiganud, et neid pannil mugavam segada oleks.

VAJA LÄHEB:
8 kuni 12 kvaliteetset toorvorsti
6 kuni 8 küünt küüslauku
3 väikest punast sibulat
3 sl õli
500 g kirsstomatit
5 sl palsamiäädikat (balsamico)
sutsuke salveid (paar lehte värsket või umbes tl kuivatatud)
peotäis värsket basiilikut
soola
musta pipart
kvaliteetset mozzarellat peale rebimiseks (soovi korral)

TEE NII:
Koori küüslauguküüned ning suru noaga lamedaks. (Võimaluse korral kasuta värsket küüslauku). Koori sibulad, lõika neljaks kuni kuueks sektoriks.
Pane vorstid suurele ahjupannile, nirista peale õli. Lisa küüslauguküüned, sibulasektorid ning maitsesta julgelt soola-pipra ja salveiga. Sega hoolega läbi, nii et kõik vorstid oleksid õliga kaetud ning sibul-küüslauk ühtlaselt jaotunud.
Küpseta 175-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni vorstid pruunistuma hakkavad.
Võta ahjupann välja, pista kirsstomatid vorstide vahele ning nirista peale palsamiäädikas. Sega läbi.
Pane veel 15 minutiks ahju, kuni kirsstomatid on pehmed ja vorstid läbi küpsenud.
Rebi basiilikulehed väiksemateks tükkideks ning puista valmis roale. Soovi korral rebi peale ka mozzarella juustu tükke.

Kõrvale paku krõbedakoorelisi ciabattasid, millega saaks küüslaugu-basiiliku-tomati-palsamiäädikaga maitsestatud pannimahlad kätte. Soovitan juurde teha ka suure hunniku rohelist salatit.

Kommentaare ei ole: