teisipäev, 21. veebruar 2012

Kalapulgad majoneesiga

Siinkohal ei kirjuta ma üldsegi Esvast, Silverist või Vichist, ei... kirjutan hoopis sellest, kuidas kalapulki on võimalik kiiresti ja maitsvalt ise teha. Päris kalast mõistagi ;)
Majoneesi jaoks on vaja põhimõtteliselt ainult mune, taimeõli ja mikserit ja üleüldse valmib kogu eine ca 30 minutiga ja klassifitseerub seega vabalt fast food'i alla, eksju!






Kalapulgad:

300g kalafileed (mis aga maitseb ja kätte juhtub, ma kasutasin seekord pangasiust)
riivsaia
riivitud Parmesani
peotäis hakitud peterselli
veidi riivitud sidrunikoort
veidi sidrunimahla kalale peale pritsimiseks
paprikapulbrit (või M&S'i suitsutatud paprika maitseainet)
soola, pipart
1 lahtiklopitud muna
õli praadimiseks

Sega esmalt valmis paneerimissegu: riivsai, juust, petersell, maitsesta paprika, soola ja pipraga. Lõika kalafilee ribadeks. Maitsesta soola ja vähese sidrunimahlaga. Kasta fileeribad kõigepealt paneerimissegusse, seejäärel munasse. Korda toimingut.
Vala õli pannile ja lase kuumaks (kohe peaaegu nii, et suitseb) NIPP! Kui paneeritud liha/kala/kana asetada väga kuuma õli sisse, hakkab see kohe küpsema ja ei ima liigselt õli endasse! Prae kalapulki mõlemalt poolt ja aseta köögipaberile nõrguma. Pritsi peale veidi sidrunimahla.


Majonees:

2 toasooja munakollast
1tl sinepit (Põltsamaa)
1spl sidrunimahla
1,5dl taimeõli (päevalille oleks kõige parem, kuna sel pole spetsiifilist tugevat maitset nagu nt oliiviõlil)
suhkrut, soola, pipart

Mikserda omavahel kokku munakollased, sinep, pipar ja sidrunimahl. Nirista ühtlase peene joana tasapisi sisse õli. Ära kiirusta:) Maitsesta soola ja suhkruga.
Kodutehtud majonees säilib külmkapis suletuna paar päeva.

Kommentaare ei ole: