Pühapäev, 6. november 2011

Üks mahedam ja kaneelisem kanakarri

Kui ilmad muutuvad külmaks, läheb meie köögis kuumaks. Ma tegelikult ise pole eriline tsilli-armastaja ja kuna söögilaua ääres istuvad ka lapsed, seestap polegi toit väga vürstikas (tsillit annab juurde panna, kel vaja), küll aga, on köök fantastilisi lõhnasid täis ja sellest juba hakkabki seest soe ;)





VAJA LÄHEB:

400g nahata kanafileed
1 keskmine sibul
2-3 küüslauguküünt
1 väike sellerivars
1-2 tsillikauna
1 tl köömneid
1 tl koriandriseemneid
1 tl jahvatatud ingverit
1 tl tsillipulbrit (cayenne pipar)
1 tl karripulbrit
2 kaneelipulka
1 tl tumedat muscavado suhkrut
1/2 pokaali valget kuiva veini
100 ml kanapuljongit
100 ml kookospiima
100 ml vahukoort
soola, oliiviõli

TEE NII:

Kõige paremini sobib selle toidu valmistamiseks malmist haudepott. Haki sibul, seller, küüslauguküüned ja puhastatud tsilli peeneks, prae oliivõlis klaasjaks. Lõika kanafilee kuubikuteks ja lisa sibulasegule. Pruunista. Vala juurde valge vein.
Purusta uhmri abil köömned ja koriandriseemned, lisa koos ülejäänud vürtside ja maitseained kanale. Sega läbi. Vala peale kanapuljong ja lase tasasel tulel umbes pool tundi haududa. Kõige lõpus lisa kookospiim ja vahukoor ning hauta veel ca 10 minutit.
Serveeri koos keedetud riisiga.

Kommentaare ei ole: