teisipäev, 21. veebruar 2012

Hõrk pardifilee kartuli-pastinaagipüreega

"Tuleb teha õigeid toite!" Just nii teatas Lillu mulle sõbrapäeva õhtusöögi lõppedes, kui ta oma taldrikut puhtaks lakkus. Olgu siinkohal öeldud, et tegemist on väga-väga kehva sööjaga, asi polegi niivõrd pirtsakuses kui lihtsalt koguses. Vahel tundub mulle, et talle piisab elus püsimiseks ka viilust singist päevas... Mnjah.






Igaljuhul õiget toitu tehti nii:




2 pardifileed
soola, pipart

4 suuremat kartulit
2 pastinaaki
piima, korralik tükk võid
soola, pipart,
riivitud muskaatpähklit
hakitud murulauku

Puhasta kartulid ja lõika väiksemateks, tee sama pastinaakidega. Kuna viimased keevad kauem kui kartulid, siis tuleks need esmalt potti pista ja kartulid hiljem järgi.

Kuivata köögipaberiga pardifileed pealt ära. Tee noaga naha sisse diagonaalis lõiked ja siis teistpidi lõiked, et moodustuks selline rombimuster :) Ole ettevaatlik, et liha sisse ei lõikaks, uidu jooksevad mahlad küpsemise ajal välja.
Aseta fileed nahk allpool külmale pannile. Pruunista pliidi kolmveerand kuumusel u 10 min, lastes rasv aeglaselt välja sulada, seejärel keera ümber ja pruunista ka teiselt poolt paar minutit. Ära unusta külgi. Pardirasv vala kuhugi topsikusse, pane külmikusse ja kasuta teinekord ahjukartulite peal ära.
Maitsesta fileed soola ja pipraga ning mässi fooliumisse ja pane ahju 200 kraadi juurde u 10ks minutiks küpsema (kui eelistad sellist medium rare liha, siis piisab ka 5 minutist). Ahjust võttes jäta liha veel fooliumisse u 10ks minutiks "puhkama".

Püree valmistamiseks kurna pehmed kartulid-pastinaagid, lisa potti tilk piima ja pool võikogusest. Tambi või püreesta mikseriga ühtlaseks massiks, lisa ülejäänud võitükk ja murulauk. Maitsesta püree soola, pipra ja muskaatpähkliga.

Kastmeks oli meil valmistatud hõrk punase veini kaste

Kommentaare ei ole: