Kolmapäev, 23. märts 2011

Marianne muffinid





Ma olen kaks korda proovinud Marianne keeksi teha, mõlemad korrad on mu keeksike seest toores jäänud, küpseta kaua tahad. Võtsin siis oma muffinite baasretsepti, lisasin šokolaadi ja Marianne kommipuru ja tulemus sai väga hea. Pealt mõnusalt krõbe, seest kergelt piparmündine.

VAJA LÄHEB:

4dl jahu
2 spl suhkrut
1tl soola
1tl küpsetuspulbrit
2spl kakaod (mõrudat)
50g šokolaadinööpe
100-150g Marianne crushi (või lihtsalt pakk või kaks Marianne komme*)
2 muna
100g sulatatud võid
4-5spl keefiri

TEE NII:

Pane ahi 180 kraadi juurde soojenema.
Sega omavahel kuivained.Teises kausis vahusta kaks muna ja sega sinna hulka sulavõi ja 3 spl keefiri. Ühenda omavahel kuivained ja vedelik. Sega hoolikalt, vajadusel lisa veel keefiri. Tainas peaks olema üsna paks, nii et kausi äärtest lahti lööb, aga mitte päris vormitav.
Määri muffinipann võiga või kasuta pabereid ( ma ei ole neid enam viimasel ajal pannud, kuna see paberi harutamine on jube tüütu), pane igasse pessa umbes supilusikatäis tainast.
Küpseta 180 kraadi juures 20 minutit, võimalusel pöördõhuga veel 2 minutit (teeb mõnusa krõbeda kooriku peale).

* Purusta kommid köögikombainis või kilekotis (liha)haamriga tampides

Kommentaare ei ole: