Pühapäev, 20. märts 2011

Peekoni-sibula leivakesed


Panen vahelduse mõttes ühe leivaretsepti ka. See siis on minu (inimlikum) versioon pekileivast. Ma olen nüüd proovinud teha neid nii pehmema (kasutades küpsetamiseks muffinipanni) kui päris kõva ja vormitava taignaga. Esimene variant on igaljuhul parem ja leivakesed kõlbavad süüa ka ülejärgmisel päeval...muidugi kui neid nii kauaks jätkub :)


Peotäis juuretist
umbes 500g rukkijahu
4 dl vett
1 spl linnasejahu
soola, suhkrut

1 suur sibul
150g toorsuitsu peekonit

Leivajuuretis õhtul hapema!
Tükelda sibul ja peekon väikesteks tükkideks, prae pannil õli või võiga läbi.
Sega kokku leivataigen.

Määri muffinipann hoolikalt võiga, täida vorm poolenisti taignaga, tõsta väiese lusikaga peale sibula-peekonisegu ja kata pealt väikese tüki taignaga. Silu hoolikalt.
Lase leivakestel 1,5-2 h soojas kerkida (või 50 kraadises ahjus 1h). Küpseta esmalt 220 kraadi juures 10 minutit ja siis 180 juures 30-40 minutit.

Kommentaare ei ole: