Pühapäev, 13. veebruar 2011

Täidetud paprikad


Retsept pärit Nami-namist. Kasutasin vähem õli, ilmselt võiks veelgi vähemaga hakkama saada :)
Valmimine võtab üsna kaua aega, kuid maitse on seda väärt!


VAJA LÄHEB:

4-6 paprikat
300g segahakkliha
1 sibul
2-3 küüslauguküünt
1 väike roheline paprika
1 sellerivars
1/2 pk riisi
5 spl tomatipüreed või purustatud tomateid
soola, pipart
oliivõli


TEE NII:

Kuumuta ahi 170ºC.
Prae kergelt läbi hakkiliha
Haki köögiviljad peeneks ning pruunista oliivõlis, lisa tomatipüree või purustatud tomatid. Kuumuta keskmisel tulel aeg-ajalt segades, kuni segu on ühtlaselt pehmenenud ja veidi paksenenud. Maitsesta soolaga-pipraga.
Nüüd lisa tomatikastmele praetud hakkliha ja riis. Sega hoolega läbi ja kuumuta, kuni riis on poolpehme.
Samal ajal puhasta paprikad. Lõika varrejupp ettevaatlikult ära (hoia alles!), nii et jämedamasse otsa jääb parajalt suur auk. Eemalda paprika seest seemned ja membraani osa. Ettevaatlikult, et paprikad ise terveks jääks!
Lusika abil täida puhastatud paprikakaunad riisi-tomati-hakkliha seguga (kuni 3/4 ulatuses, sest riis paisub ahjus edasi). Pane äralõigatud varrejupp tagasi.
Aseta täidetud paprikad külili suurele ahjupannile ning nirista peale oliiviõli (kui ei taha liiga rasvast, siis on parem õliga pintseldada). Küpseta 170-kraadises ahjus umbes tund aega. Siis keera ringi (ettevaatlikult!), ja küpseta veel tund aega.

Kommentaare ei ole: