Pühapäev, 13. veebruar 2011

Virsiku-jogurtitort


Algupärane retsept Nami-namist mangotordi nime alt. Kuna mangosid küpsel kujul ega ka konservina mul Viimsi põhilisest kaubandusvõrgust leida ei õnnestunud, kasutasin hoopis virsikuid.


VAJA LÄHEB:

200g šokolaadi küpsiseid (Selga)
60g sulatatud võid

2 purki virsikukompotti (800g plekkpurk)
200g maitsestamata jogurtit
1pk vahukoort
5spl suhkrut
2 sidruni mahl
12 želatiinilehte


TEE NII:
Purusta köögikombainis või pudrunuia abil küpisised ning sega hulka sulavõi. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud 25cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale.
Aseta želatiinilehed 10 minutiks külma vette ligunema.
Püreesta virsikud (jäta üks virsikupoolik kaunistuse jaoks) ilma suhkrusiirupita ja sega hulka jogurt.
Kuumuta sidrunimahl väikeses kausis, lisa 2-3 sl kuuma vett. Suru želatiinilehed kuivaks ja sega ükshaaval kuuma sidrunimahla hulka, kuni need lahustuvad. Nirista želatiinisegu peene joana mango-jogurtisegu hulka.
Vahusta koor suhkruga ning sega õrnalt mango-jogurtisegu hulka.

Kalla segu ettevaatlikult küpsisepõhjale ning aseta külmkappi vähemalt 4 tunniks tarretuma.

Kaunistuseks lõika virsikupoolikust õhukesed viilud ning meisterda lill.

Kommentaare ei ole: