Reede, 28. november 2008

Ricotta-spinatitäidisega ravioolid salveikastmes

See on minu üks absoluutne lemmikroog... noo top 3 kindlasti :) Retsept ise pärineb Bocca kokaraamatust ja ma ei olegi suurt midagi muutnud, see lihtsalt on nii-nii hea :)






VAJA LÄHEB:

Tainas:
4 dl nisujahu
2 muna
2 munakollast
1 tl soola
1 spl oliiviõli


Täidis:

120 g spinatit
80 g seedrimänniseemneid
200 g Ricotta juustu
100 g riivitud Parmesani juustu
2 sl maitsestamata toorjuustu
2 muna
soola ja musta pipart
jahvatatud muskaatpähklit

Kaste:
1/2 dl poolkuiva valget veini
1/2 dl kanapuljongit
120 g võid
6 värsket salveilehte

riivitud Parmesani serveerimisel

TEE NII:

Kõigepealt valmista täidis, Värske spinati kasutamisel kasta see hetkeks kuuma vette ning haki seejärel väga peeneks. Haki seedrimänniseemned peenemaks või jahvata uhmris ning sega spinatiga. Lisa juustud ja muna ning sega ühtlaseks massiks. Maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga. Tõsta külmikusse umbes tunniks.

Valmista pastataigen mässi kilesse ja lase vähemalt pool tundi seista.

Rulli tainas lahti ning lõika sellest neljakandilise (soovitavalt 12 x 12cm) vormi abil nelinurgad. Määri neid pealt munaga. Pane raviooli keskele u 2 sl täidist ja keera kokku nelinurgaks. Vajuta tainas täidise ümbert kokku, liikudes keskelt ääre suunas, et õhk välja pääseks.

Aseta raviolid ettevaatlikult soolaga maitsestatud keevasse vette, nad on valmis niipea, kui pinnale tõusevad.

Kastme jaoks kuumuta potis valge vein, keeda paar minutit. Kalla juurde kanapuljong ning keeda veel 2-3 minutit. Lisa või ja peeneks hakitud salvei ning kuumuta tasasel tulel paksenemiseni.
Pane valmis keedetud ravioolid kastmesse, sega läbi ja serveeri kohe koos ohtra Parmesaniga.

Kommentaare ei ole: