Pühapäev, 16. mai 2010

Šokolaadi fondant marjakastme ja jäätisega


VAJA LÄHEB:

200 g tumedat šokolaadi
200 g võid
90 g nisujahu
6 muna
200 g suhkrut
100 g maasikaid, vaarikaid või jõhvikaid
2 tl balsamico siirupit
1 spl suhkrut
vaniljejäätist

TEE NII:
Sulata šokolaad ja või vesivannil. Vahusta munad suhkruga kohevaks ja püsivaks vahuks. Kui šokolaad ja või on sulanud, lisa segule pool vahustatud munasegust ja sega. Samal ajal sõelu massile juurde jahu. Sega ja kui mass on ilusasti segunenud lisa teine osa vahustatud munast ja alusta ettevaatlikult segamist.

Sega ettevaatlikult, et vahustatud muna säilitaks enda kohevuse. Vooderda küpsetusvormid küpsetuspaberiga ja täida vormid šokolaadimassiga. Pane koogid küpsema eelsoojendatud ahju ja küpseta kooke 170 kraadi juures 7-8 minutit. Võta koogid ahjust ja lase pisut kookidel seista enne kui hakkad koogivormi ja küpsetuspaberit neilt eraldama.

Marjakastme jaoks püreesta marjad koos suhkru ja balsamico siirupiga.
Serveeri koogikesi soojalt koos jäätisepalli ja marjakastmega.

Kommentaare ei ole: