Esmaspäev, 10. mai 2010

Kiievi kotlett


Kiievi kotlett on minu arvates üks fantastilisemaid leiutisi, mis kanafileest teha annab. Krõbe saiakoorik, mahlane liha ja väljavalguv sulanud maitsevõi....

4le
VAJA LÄHEB:

4 kanafileed
1 väike sidrun
100g magedat võid
peotäis värsket tilli, peterselli ja tüümiani
soola, musta pipart

Kooriku jaoks:
riivsaia
1 muna
tassitäis piima


TEE NII:

Kõigepealt tee valmis või: haki maitsetaimed peeneks ja lisa toasoojale võile, sega juurde veel sidrunimahl ja näputäis soola. Vormi segust 4 kangi ja pane need külmkappi tahenema.
Vasarda kanafileed õhukeseks (NIPP: pane fileed kilekotti või toidukile vahele, siis ei vasarda liha katki), mida õhem, seda parem.
Riputa fileedele soola ja pipart ja aseta maitsevõikang ühte otsa. Keera filee ühe korra rulli, seejärel keera sissepoole ka filee servad, nii et kõik otsad oleksid kinni ja maitsevõi kuskilt välja ei pääseks.
Klopi lahti üks muna, lisa juurde piim ja sega läbi.
Paneeri rullid esmalt muna-piimasegus, seejärel riivsaias. Seda toimingut tuleb teha 2-3 korda, et rulli ümber moodustuks ilus koorik. Püüa rulle peopesas ka vormida, andes neile iseloomulikku koonusjat kuju.
Hoia valmis rulle ca 1h külmkapis, et koorik jõuaks taheneda.
Pruunista kotlette rohkes õlis ja pane need seejärel 10-15min 180 kraadisesse ahju. Jälgi!
Serveeri koos kartuli või riisi ja köögiviljadega.