Teisipäev, 21. juuli 2009

Maasika-vahukoore rull


Tegelikult on tegemist klassikalise rullbiskviidile, millele särtsu annavad juurde piparmünt ja sutsuke balsamicot


Biskviit:

4 suurt muna


Vahele:

1pk vahukoort
300 g maasikaid
1tl vaniljesuhkrut
1tl balsamico äädikat
peotäis värskeid piparmündilehti

Valmista esmalt biskviit. Vahusta munad suhkruga hästi kohevaks ja heledaks vahuks. Sega jahu, kartulitärklis ja küpsetuspulber omavahel, siis sõelu munavahu peale ja sega õrnalt läbi.Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile. Küpseta 225-kraadises ahjus 7-8 minutit, kuni biskviit on pealt kuldne. Võta ahjust välja. (VÄGA OLULINE on biskviiti mitte üle küpsetada - siis on seda hiljem raske rulli keerata!)Aseta puhas küpsetuspaberi leht lauale, puista peale veidi suhkrut. Kummuta ahjust väljavõetud biskviitplaat pahupidi puhtale küpsetuspaberile. Eemalda ahjus olnud küpsetuspaber ettevaatlikult biskviidi küljest, siis aseta biskviidile tagasi ja lase jahtuda.

Vahusta koor tugevaks vahuks. Tükelda maasikad, lisa suhkur ja balsamico.
Määri vahukoor jahtunud biskviidile, lisa maasikasegu, raputa peale mündilehed ja keera rulli.
Kaunista tuhksukru, maasikate ja mündilehtedega.

Soovi korral võib rulli jahedas paar tundi hoida, et lõikamist hõlbustada.

Kommentaare ei ole: