kolmapäev, 24. august 2011

Pardiraguu fettuciniga


Mul on tegelikult üks võlg üleval. Pastaretsept sai juba ammu üles riputatud, aga sinna juurde valmistatud pardiraguu on oma aega veel oodanud.
Toit ise on küllaltki rammus ja sobib hästi sumedasse sügisõhtusse. Kogusest jätkub kenasti neljale sööjale.

VAJA LÄHEB:

4 pardikoiba
1-2 porgandit
1 sellerivars
1 porrulauk
2 shalottsibulat (võib asendada punase sibulaga)
200ml kanapuljongit
4 spl tomatipüreed
100ml kuiva valget veini
2spl konjakit
1 apelsini koor ja mahl
peotäis tüümiani
oliivõli, võid
sool, pipar

TEE NII:

Puhasta pardikoivad, eemalda luud ja nahk koos rasvaga. Lõika liha väikesteks tükkideks.Tükelda köögiviljad pisikesteks kuubikuteks.
Hauta köögivilju kergelt võis, lisa pardiliha ja nahad koos rasvaga (need õngitse veidi aja pärast välja ja teinekord nt ahjukartulite juures ära kasutada). Vajadusel lisa natuke oliiviõli. Pruunista kõik.
Lisa tüümian, tomatipüree, vein, konjak ja kanapuljong, maitsesta soola-pipraga ning lase kaane all tasasel tulel haududa. Et kõik maitsed omavahel korralikult seguneksid, kulub selleks umbes tund. Kontrolli vahepeal, et vedelik ära ei kaoks.
Kõige lõpus lisa apelsinimahl ja koor. Sega kaste värske fettuciniga ning serveeri kohe.

Kommentaare ei ole: