esmaspäev, 15. august 2011

Mustika-toorjuustukook ehk kus vett, seal mustikaid


Käisime Bettyga ükspäev metsas marjul. Esimesed pool tundi jõlkusime niisama, mina mustikamättaid otsides (mille küljes oleks rohkem kui üks mari põõsa kohta), tema erinevaid auke, milles oleks vett. Kui ma juba üsna lootusetuna koju tahtsin minema hakata kostus eemalt heli, mille on üksnes võimalik tekitama 30-kilone rõõmupall vettehüpet sooritades:) Betty oli leidnud metsakraavi, mis oli peaaegu, et ääreni täis... ja imelugu, kraavi kallastel kasvas mustikaid, nii et mustas. Win-win situation ühesõnaga.

Igaljuhul sai mustikaid nii palju, et jätkus sügavkülma panekuks ja imelise toorjuustukoogi jaoks.








Põhi
60 g sulatatud võid
135 g digestiivküpsiseid

Täidis:
200g mustikaid
1 spl suhkrut
1 spl maisitärklist

Kate:
600 g kreemjuustu (Mascarpone)
1 pk vahukoort
30 g maisitärklist
200 g suhkrut
4 muna

Soojenda ahi 150 kraadi juurde. Purusta küpsised ja lisa sulavõi. Sega ja pane küpsisesegu 20 cm diameetriga vormi põhja ja mulju segu kergelt vormi põhja kinni. Vormi põhja pane ka küpsetuspaber. Küpseta põhja ahjus 5 minutit. Sel ajal kui koogipõhi jahtub valmista täidis ja kate. Sega mustikad suhkru ja tärklisega. Tärklis hoiab mustikate mahla kinni. Vala segu põhjale. Tasanda. Klopi munad suhkruga ja lisa seejärel ka kõik muud täidise osad ning sega ühtlaseks kreemjaks massiks. Vala toorjuustusegu mustikatele ja küpseta ahjus 1 tund ja 20 minutit.

Serveeri jahtunult.

Kommentaare ei ole: