teisipäev, 3. august 2010

Mustsõstrakeedis


Mul on sõstardega alati jama, need maitsevad mulle värskelt hullupööra, aga igasugu moosides häirivad mind küll kestad ja siis need kuivanud õiejäänukid (sry, ei tule paremat sõna pähe). Niisiis, mässasin natuke rohkem, aga tulemus oli seda väärt! Keedis on eeskätt mõeldud külmetushaiguste ravimiseks, seepärast ka tavapärasest erinevad lisandid.

VAJA LÄHEB:

2kg puhastatud marju
0,5kg suhkrut
1/2 sidruni mahl
1-2cm jupp värsket ingverijuurt

TEE NII:

Pane marjad koos suhkruga potti seisma, pigista peale sidrunimahl ja viiluta ingver õhukesteks tükkideks. Keeda moosi tasasel tulel ca 30min aeg-ajalt segades. Püreesta moos saumikseri abil või blenderis ühtlaseks (või suru läbi suure sõela) ja kuumuta keemiseni.
Vala keedis kuumalt ettevalmistatud purkidesse ja sulge kindlalt.

Kommentaare ei ole: