esmaspäev, 9. august 2010

Kukeseene-suitsuvorstikaste


Täna tuli tahtmine üks lapsepõlvetoit ära pimpida. Mul ema väidab pikemat aega, et metsas polevat kukeseeni, aga huvitav kust RIMI siis Eesti kukekaid sai...



VAJA LÄHEB:

150 g kukeseeni
50g suitsuvorsti
1 väike sibul
soola, pipart
peterselli, basiilikut
õli ja võid praadimiseks
100 ml vahukoort
100 ml piima
1 spl jahu

TEE NII:

Lõika suitsvorst väikesteks kuubikuteks ja pruunista pannil. Tõsta kastmepotti ootele. Tükelda sibul ja kukeseened väiksemaks ja prae pannil võiga. Lisa juurde hakitud basiilik ja petersell. Maitsesta soolaga ja vala vorstitükkide juurde.
Sega hoolikalt tassis kokku külm piim ja jahu ning lisa seene-vorstisegule. Kuumuta kastet paksenemiseni. Lõpuks lisa koor ja lase kaste keema.
Serveeri koos värske keedukartuliga.

Kommentaare ei ole: