kolmapäev, 21. september 2011

Kana-kukeseenepasta

Ma olin juba teab, mis ajast Helenile ja vennale lubanud pastaõhtu korraldada, aga kuidagi jäi see asi muudkui toppama. Lõpuks siis tegime ühe laupäeva(hilis)õhtuse söömingu.
Asjaosaliste tungival soovil pidi pastas olema kindlasti kukeseeni, niisiis lisasin neid oma tavapärasele kanapastale, maitseks veel tsipake valget veini ja sinihallitusjuustu.



VAJA LÄHEB:

u 200g (värsket) pastat

200g kanafileed
2 väikest punast paprikat
1 väike zuccini
100 g kukeseeni (võis praetud)
3 küüslauguküünt
1/2 klaasi kuiva valget proseccot
100g sinihallitusjuustu
1 pk vahukoort
tüümiani, soola, pipart, oliiviõli


TEE NII:

Valmista pasta või kasuta lihtsalt mõnda oma lemmikpastat ja pane vesi keema.
Viiluta küüslauguküüned, tükelda kanafileed ja köögiviljad. Vala suurde (malm)kastrulisse natuke õli, lase kuumeneda, viska sisse küüslauguviilud, sega kergelt läbi. Lisa kanafilee ja pruunista. Maitsesta soola-pipraga. Vala peale prosecco ja lisa mõned tüümianioksad. Lase veinil ära keeda. Lisa juurde köögiviljad ja küpseta need kuumal pannil kergelt krõmpsuks. Sega juurde võis praetud kukeseened ja sega läbi. Vala juurde koor ja pudista sisse sinihallitusjuust. Lase koorel keema tõusta, sega ja keera tuli kinni. Vala juurde keedetud pasta ning serveeri kohe.

Kommentaare ei ole: