teisipäev, 13. september 2011

Kukeseenerisotto

Mingil põhjusel on viisakas risottoriis luks/defitsiitkaubaks kuulutatud, nii et igast poes seda ei müüda, samas kui tavalisi pakiriise on 5-6 erinevat sorti. Ma ei tea, võiks ju arvata, et kodudes tehakse üha enam põnevamaid riisitoite kui "klassikalist" Uncle Ben's & rice, aga tjah...
Igaljuhul on mul Ingridiga vedanud, sest ühes oma uhke Miniga tõi ta mulle Milanost ka paki hääd riisi. Jippiii!



VAJA LÄHEB:

6-8 kukeseent
1 väike sibul
2 küüslauguküünt
1 sellerivars
3 dl risottoriisi
1/2 klaasi kuiva valget veini
1 l head kanapuljongit
peotäis riivitud Parmesani
soola, pipart
u 100g võid

TEE NII:

Haki kukeseened väiksemaks, prae võis. Kuumuta puljong keemiseni. Pane tükk võid potti ja kuumuta peeneks hakitud sibul, küüslauk ja seller. Lisa riis ning jätka kuumutamist veel mõni hetk. Järgmiseks lisa vähehaaval hulka keeva puljongit vastavalt sellele, kuidas vedelik imendub riisi. Jätka aeg-ajalt segades, kuni risoto on parajalt küps. Maitsesta kergelt soola-pipraga. Valmimise lõpus lisa valge vein ja kukeseened. Vahetult enne serveerimist lisa riivitud juust ja tükk külma võid. Serveeri koos krõbeda peekoniga.

Kommentaare ei ole: