Veise sisefilee hõrgu kastme, krõbeda kartulipudru ja punaveini kastmega
Veise sisefilee 4-le
Vaja läheb:
1,5 kg veise sisefileed
2 purustatud küüslauku
2 sl oliiviõli
2 küüslauguküünt
soola ja pipart vastavalt maitsele
Valmistamine:
Lõigake liha 1 cm paksusteks medaljonideks ja jätke 30 min toatemperatuurile seisma, sest nii ei kaota liha praadimisel palju mahla. Laske pannil koos õliga eelnevalt kuumaks minna ja seejärel asetage lihamedaljonid praadimiseks pannile. Kummaltki poolt tuleb liha praadida 2 min, et liha jääks võimalikult mahlasena poolküpseks (medium). Kui on soovi süüa küpset (welldone) liha, siis võite hoida peale praadimist liha veel 10 min. ahjuplaadiga 200C ahjus. Valmis liha maitsestage soola ja pipraga ja soovi korral purustatud küüslauguga. NB! Liha tuleb serveerida kohe!
Hõrk punaveini kaste
Vaja läheb:
1 dl punast veini
1 loorberileht
1 sl mett
1 küüslauguküüs
3 dl kanapuljongit
1 tl kuivatatud tüümiani
1 tl võid
soola ja pipart vastavalt maitsele
Valmistamine:
Valage vein pannile, lisage loorberileht, mesi ja purustatud küüslauguküüs. Keetke veini, kuni alkohol on aurustunud, lisage puljong ja tüümian ning keetke 30 min, kuni kaste hakkab paksenema. Kurnake kaste läbi sõela kastrulisse, lisage või ja kuumutage segu veelkord läbi. Maitsestage soola ja pipraga. Kaste jääb nüüd siidise maitse ja sädeleva väljanägemisega.
Krõbe kartulipuder
Vaja läheb:
10 keskmist kartulit
100g taluvõid
500g 20% hapukoort
5 shampinjoni
3 sibulat
1 tl soola
50g tilli
50g riivjuustu
Valmistamine: Koorige ja peske kartulid, peale mida tuleb kartuleid keeta suuremas kastrulis 40 min. Peske ja tükeldage šampinjonid ja koorige sibulad. Sibulad ja šampinjonid pruunistage pannil ning maitsestage kergelt soolaga. Purustage keedetud kartulid ning lisage sulavõi, hapukoor, sibulad, šampinjonid, till ja sool. Segage kõik omavahel läbi ja asetage ahjuvormi, peale raputage 50g riivjuustu. Jätke vorm 15 min ahju 200C juures, kuni pudrule on krõbe koorik peale tekkinud.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar